Menu

Presentació de la revista "kult-ur" del PEU-UJI a Mèxic: UNAM i UPN

Captura de pantalla 2015-04-30 a las 20.41.32

Paco Marco, director de la revista kult-ur de Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I (PEU-UJI) va presentar la setmana passada aquesta publicació a la UNAM (Universitat Nacional Autònoma de Mèxic) i a la UPN (Universitat Pedagògica Nacional).

A la Facultat de Ciències Polítiques i Socials de la UNAM, va presentar els dos números fins ara publicats de kult-ur, i va detallar la gènesi del projecte a partir del seminari Garbell i el PEU-UJI, subratllant la seua necessitat i conveniència com a espai de reflexió interdisciplinària sobre la cultura de la ciutat. Paco Marco va parlar de l'estructura de la revista com un espai d'investigació acadèmica i del blog de kult-ur com un lloc per a la participació i l'intercanvi entre autors i lectors.

Gustavo Rojas, conseller universitari de la UNAM, va fer al·lusió durant la presentació a la importància dels projectes d'extensió universitària, fet que va aprofitar Paco Marco per a explicar el projecte del PEU-UJI d'intervenció que es du a terme a les comunitats dels municipis de l'interior de la província de Castelló i en el qual es compta amb la col·laboració d'aquestes. Guillermo Pereyra, coordinador del número quatre de kult-ur, que porta el títol "Memoria i ciutadania", va parlar de la relació entre política, memòria i la construcció de la ciutadania en la tradició del seu país, Argentina, i va denunciar la tragèdia que suposa, en el cas de Mèxic, que la ciutat haja sigut apropiada per l'exèrcit i criminals. Va parlar també Mario Zaragoza, professor de la UNAM, sobre el repte de publicar una revista d'investigació des de la seua experiència de director de la revista Polis de la UNAM i va valorar molt positivament el projecte de kult-ur i la seua vocació internacional.

Captura de pantalla 2015-05-01 a las 16.17.06

 Paco Marco, Guillermo Pereyra, i la professora Teresa Negrete, de la UPN i membre del comitè científic de kult-ur, van presentar amb semblants continguts la revista kult-ur a l'auditori de la Universitat Pedagògica Nacional.

Revista kultur, número 1

kultur-vol1-num1

@KulturRevista

logo-revista

logo-uji

logo-peu